Fysio-Logisch!

Fysiotherapie & Bewegingsadvies Bergen op Zoom. Tel. 0164-247407

Ons Team

Het team van Fysiotherapeuten van Fysiotherapiepraktijk Fysio-Logisch! te Bergen op Zoom:

Esther Greveling, eigenaar Fysio-Logisch! en praktijk OooLijf

(Schouder-) Fysiotherapeut, PRT (Physical Rehabilitation Trainer), psychosomatiek gespecialiseerd coach, docent mindfulness en pilates, docent bij Sepia opleidingen.   (Big 49046034504) 
Esther foto

Esther is sinds 1996 als fysiotherapeut werkzaam in Bergen op Zoom. Sinds 2003 heeft zij zich gespecialiseerd in schouderklachten, een gedeelte van het vak wat nog steeds ontzettend in ontwikkeling is tot op de dag van vandaag! Esther is nauw betrokken bij het Schoudernetwerk ZuidWestHoek.

Naast de technische benadering van het vak is haar passie in het behandelen van de cliënt, het kijken naar de mens achter de klacht, de balans tussen lichaam en geest.  Aanvullende vakinhoudelijke opleidingen zoals cognitieve therapie, lichaamswerk, motivational interviewing en mindfulness geven haar de mogelijkheid om zo samen te werken aan een stappenplan tot herstel en preventie. Mensen “heel” maken, dat is haar passie voor dit vak.

Esther Greveling is niet alleen fysiotherapeut, energetisch therapeut ,sport revalidatie fysiotherapeut, docente medisch pilates, maar ook sportvrouw en hardloper in hart en nieren. Behandelen van hardloopklachten, geven van loopscholing en hardloopanalyses horen daarbij. Zo worden er filmopnames bij Fysio-Logisch gemaakt van het looppatroon en de been en romp-spieren getest, zodat er een betere analyse gemaakt kan worden. Daarnaast zet zij de effectieve behandelmethode van “Dry Needling” in bij klachten aan de extremiteiten van het bewegingsapparaat.
Ook doceert zij bij Sepia Opleidingen in Heinkenszand Anatomie en Fysiologie.
 
Esther heeft ondertussen meer dan 50.000 mensen behandeld: met recht een ervaringsdeskundige te noemen.
 
 
 

Tessa Huijsmans, Master Geriatrie Therapeut (Big 09915808404)

Tessa 2017

Tessa studeerde in 2012 af aan de hogeschool te Breda en is een meer dan enthousiaste therapeute binnen ons team. Zij begeleidt onze chronische patiënten met een warm hart en met een tomeloze inzet. In 2016 heeft zij de Master titel Geriatrie behaald. Ze is gespecialiseerd in Parkinson en verbonden aan het Parkinson netwerk. Tevens is zij aangesloten bij het NAH FysioNetwerk, Geriatrie Fysiotherapie ZWN en het COPD netwerk West-Brabant. Ook begeleid ze mensen aan huis en geeft ze diverse groepstrainingen bij Fysio-Logisch! in de zaal.

 

Birgit Gorissen, Master Geriatrie Therapeut (Big 69919253204)

Birgit Gorissen 2017

 

Birgit studeerde in 2014  af aan de hogeschool te Rotterdam. Na stages bij diverse fysiotherapie praktijken en het Universitair ziekenhuis in Gent besloten de Geriatrische kant van de fysiotherapie op te gaan. Zij heeft een enorme passie en drive om met persoonlijke aandacht en vakkennis onze chronische patiënten te begeleiden. Dit zowel op de praktijk als aan huis. In 2019 is zij afgestudeerd voor haar Master Geriatrie. Met gedrevenheid beoefend zij het mooie vak fysiotherapie, waarin de zorg van de patiënt bij Fysio-Logisch! centraal staat. Ook Birgit is net als Tessa bij diverse netwerken aangesloten.

 

Wim Douw, Manuele therapie, Manuele lymfedrainage, Algemeen en-Kaaktherapie (Big 99033493704)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De combinatie van fysiotherapie specialisaties van Wim geven een brede ervaring van behandelmogelijkheden bij lichamelijke klachten. Hierbij kunnen verschillende aangrijpingspunten worden ingezet om het belastbaarheidsniveau goed te kunnen inschatten. Wim kan van daaruit met het juiste advies van belasting, sport, oefeningen, werkindeling en/of houding je weer beter in het dagelijks leven helpen te functioneren. Mede door zijn jarenlange ervaring is hij op zijn vakgebied met recht een deskundige te noemen en zal hij u met passie voor het vak trachten te revalideren.

 

Sarien Geluk, Bekkenfysiotherapeut Specialisatie in urologie, gynaecologie, proctologie, seksuologie en zwangerschapsgerelateerde bekken(bodem)klachten

 

Willemijn Krebbeks- van Dort, Oedeemfysiotherapeut, Aanmeten van Therapeutische kousen, GLI- leefstijfcoaching